26 Ekim 2013 Cumartesi

Ahir zamanın 656 Alameti

HZ. MEHDİ (AS) DÜNYAYA BARIŞ VE HUZUR GETİRECEK, TÜM İNSANLAR TARAFINDAN ÇOK SEVİLECEK

346- HERKES TARAFINDAN ÇOK SEVİLİR

Allah BÜTÜN İNSANLARIN KALPLERİNİ ONUN MUHABBETİYLE DOLDURACAKTIR.
 (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, S.42)

347- İNSANLARIN EN SEVDİĞİ İNSAN OLUR

Muhakkak ki o, insanların karşılaştıkları şerler sebebiyle, Hz. Mehdi (as)'ın kendilerine en sevgilisi olmadıkça çıkmayacaktır. (Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler – Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, s. 27)
Hz. Mehdi (as) insanlara gelir de, onu yeni gelin gibi aşk ve muhabbetle kucaklarlar... (Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler – Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, s. 35)

348- ONDAN MEMNUN OLMADIK HİÇ KİMSE KALMAYACAKTIR

Ümmet'i Muhammed'den memnun olmadık hiçbir fert kalmayacaktır. (Muhammed B. Resul Al-Hüseyni El Berzenci, Kıyamet Alametleri, s. 163)

349 - İNSANLAR ONU SEVİMLİ VE YAKIN BULACAKTIR

Yüzü güzel, kokusu hoş, heybetli, fakat insanlara sevimli ve yakındır. (Mehdi, Deccal, Mesih, s. 102)

350- HERKES ONDAN BAHSEDER

Mehdi zuhur eder, HERKES SADECE O'NDAN KONUŞUR, O'NUN SEVGİSİNİ İÇER VE O'NDAN BAŞKA BİR ŞEYDEN BAHSETMEZLER. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s.33)
Bir münadinin semadan "Hak, Hz. Muhammed (sav) ehlindedir" şeklinde bağırmasından sonra, Hz. Mehdi (as)'ın sevgisi insanların kalplerine yerleşecek ve ondan başka bir şeyden bahsedilmeyecektir. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 20)
Hadislerde, Hz. Mehdi (as)'ın döneminde onun adından çokça bahsedileceği ifade edilmektedir. Bu da, Hz. Mehdi (as)'ın isminin dünyanın dört bir yanına ulaşacağını göstermektedir:

348- HERKES VE HERŞEY ONDAN RAZI OLUR

Mehdi ile müjdelenin… ONDAN YER VE GÖK EHLİ RAZIDIR… (Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 13)
ONUN HİLAFETİNDEN (manevi liderliğinden) YER VE GÖK EHLİ, HATTA HAVADAKİ KUŞLAR BİLE RAZI OLACAKTIR. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 26)
… O ZAMAN, YER VE GÖK EHLİ, BÜTÜN YABANİ HAYVANLAR, KUŞLAR, HATTA DENİZDEKİ BALIKLAR BİLE ONUN HİLAFETİYLE (manevi liderliğiyle) SEVİNECEKLERDİR… (El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 31)

349- TÜM MÜSLÜMANLARIN VELİNİMETİ OLACAK; ONUN DÖNEMİNDE TÜM İNSANLARA BOLCA MAL VE HEDİYE DAĞITILACAKTIR

Humran bin A'yan'dan, İmam Muhammed Bakır aleyhisselam şöyle buyurdu: "Sanki bu dininizi kanlara bulanmış çırpınır bir halde görür gibiyim. Ve onu sizlere biz ehl-i beyt'ten olan biri (Hz. Mehdi (as)) dışında kimse geri döndüremeyecek. O (HZ. MEHDİ (AS)) SİZE YILDA İKİ KEZ HEDİYE GETİRECEK, AYDA İKİ KEZ SİZE RIZIK VERECEK, ilim ve hikmet size onun zamanında verilecek. Öyle ki kadın kendi evinde yüce Allah'ın kitabı ve Resulullah (sav)'in sünnetine göre hüküm verecektir." (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 216)
Hadiste verilen bilgilerden Hz. Mehdi (as)'ın görevlendirdiği kişiler yoluyla Müslümanlara mal ve hediye dağıtacağı; halk arasında bulunduğunda, kendisinin de bizzat kendi eliyle yüklü miktarda hediye ve mal dağıtacağı anlaşılmaktadır.

350- İNSANLARCA TANINMADIĞI ZAMANLARDA BİLE ONLARIN SEVGİSİNİ VE İLGİSİNİ KAZANACAK, AKILLARDAN ÇIKMAYACAKTIR

Ortalık sakinken halktan gayb olsa da (Hz. Mehdi (as)) hiçbir zaman insanların aklından çıkmaz. (Muntehabu'l Eser, s. 277)

351- ALLAH, HZ. MEHDİ (AS) İÇİN HER ZORLUĞU GİDERİR

Herşeye Kadir olan Allah, İmam Mehdi (as) için TÜM ZORLUKLARI GİDERECEKTİR. BAŞARI VE ZAFER UNSURLARI ONUN KONTROLÜNDE OLACAKTIR. (Kamaal al -Deen, Cilt 2, Sayfa 369; Bihar-ül Envar, Cilt 51, Sayfa 150; Cilt 52, Sayfa 283; Mikyaal al-Makaarem, Cilt 1, s. 34, Haber)

352- İSLAM ALEMİNDEKİ KAVGALARI DURDURUR

Amîre bint-i Nufeyl der ki: İmam Hüseyn'in şöyle buyurduğunu duydum: "SİZLER BİRBİRİNİZDEN BERÎ (UZAK) OLDUĞUNUZU SÖYLEMEDİKÇE, BİRBİRİNİZİN YÜZÜNE TÜKÜRMEDİKÇE, BİRBİRİNİZİ TEKFİR ETMEDİKÇE VE BİRBİRİNİZE LÂNET OKUMADIKÇA beklediğiniz (Hz. Mehdi (as)'ın zuhuru) vuku bulmayacaktır." Arzettim ki: "Öyleyse o zamanda hiçbir hayır yoktur." Buyurdu ki: "Hayrın hepsi o zamandadır. Kâim'imiz (HZ. MEHDİ (AS)) KIYAM EDECEK (ZUHUR EDECEK) VE BUNLARIN HEPSİNİ ORTADAN KALDIRACAKTIR." (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 240)

353- İSLAM ALEMİNİN BİRLEŞMESİNE VESİLE OLUR

Ey Allah'ım, ona sadakat andını ızdıraptan çıkışın vesilesi yap ve ÜMMETİN DAĞILMIŞLIĞINI ONUN (HZ. MEHDİ (AS)'IN) ELİYLE BİRLEŞTİR... (Kitab-ül Gaybet, [Bihar-ul Envar, cilt 51], Ansariyan Yayıncılık, derleyen: Muhammed Bakır el-Meclisi, İran-Kum, 2003, s. 184)

354- İNSANLAR ARASINDAKİ DÜŞMANLIK VE İHTİLAF SEBEPLERİNİ YOK EDER

Hz. Ali b. Ebi Talib de şöyle buyuruyor: "Kâimimiz (Hz. Mehdi) kıyam edince İNSANLARIN KALBİNDEKİ DÜŞMANLIK VE İHTİLAF SEBEPLERİNİ KÖKTEN KAZIYACAKTIR. Böylece genel bir asayiş ve emniyet meydana gelecektir." (Bihar-ul Envar, cilt 52, s. 336)

355- HZ. MEHDİ (AS) ZAMANINDA ZALİMLERİN HAKİMİYETİ SONA ERECEKTİR

Mehdi'nin (as) HÜKÜMRANLIĞI ZAMANINDA ZALİMLERİN VE MÜSTEKBİRLERİN HÜKÜMRANLIĞI , MÜNAFIKLARIN VE HAİNLERİN SİYASİ NÜFUZU NABUD (YOK) OLACAKTIR (son bulacaktır). (El-Mehdiyy-il Mev'ud,cilt 1, s. 252)
HZ. MEHDİ (AS) BÜTÜN GAM VE ZULMETLERİ GİDERECEK GÜNEŞTİR. İhsanda bulunduğu zaman pek bereketli bir yağmurdur. (Muhammed B. Resul El Hüseyin El Berzenci, Kıyamet Alametleri, s. 188)

356- ZALİMLERİN KALPLERİNİ İSLAM'LA AYDINLATACAK, NURLANDIRACAKTIR

Evet dünyayı fitne ve düşmanlık sardığında, her yer zulüm, fesat ve yağmayla dolduğunda, DALALET VE İNHİRAF KALELERİNİ YIKMAK (HAKKI BIRAKIP BATILA SAPAN ODAKLARI FİKREN ETKİSİZ HALE GETİRMEK), KARANLIK VE TAŞ KALPLERİ TEVHİD, İNSANİYET VE ADALET NURUYLA AYDINLATMAK İÇİN ALLAH YÜCE ISLAHÇISINI (HZ. MEHDİ (AS)'I) GÖNDERECEKTİR. (El-Mehdiyy-il Mev'ud,cilt 1, s. 310)

357- DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA SEVİNÇ VE HOŞNUTLUK SAÇAR

Mehdi'nin (as) yaranları (dost ve arkadaşları) alemin her yerine ayak basıp, her yerde kudreti ellerinde bulunduracaklar, herkes ve her şey onlara itaat edecek, hatta ÇÖLDEKİ YIRTICI HAYVANLAR VE AVLAR (YIRTICI) KUŞLARIN HEPSİ VE HEPSİ ONLARIN RIZA VE HOŞNUTLUĞUNU KAZANMAK İSTEYECEKLER. BU DİN ELÇİLERİ, SELAH (HUZUR, RAHATLIK, DÜZELTME VE İYİLEŞTİRME) VE ADALET ELÇİLERİ ÖYLE BİR SEVİNÇ VE HOŞNUTLUK GETİRECEKLER Kİ, Mehdi'nin (as) ashabının ayak bastığı yer başka yerlere karşı iftihar edecek. (İkmal'üd Din. Bihar'ül Envar,cilt 52, s. 327)

358- İMAN EDENLER HZ. MEHDİ (AS)'IN ZUHURUNU ÖZLEMLE BEKLEYECEKLERDİR

... Göklerin ve yerin sakinleri onun eksikliği yüzünden dert içinde olacaktır, iman eden erkekler ve iman eden kadınlar onun (Hz. Mehdi (as)) yokluğunda özlem içinde bekleyecekler ve karışıklık içinde olacaklardır. (El-Sahife El-Mehdiye'den Seçme Dualar, Seyyid Murtaza Müçtehidi Sistani, s. 65, Kifayetul Athar: 158; El-Bihar 36: 337 ve 51: 109)
Peygamberimiz (sav) hadisinde, Hz. Mehdi (as)'ın zuhurundan önceki dönemde hem iman edenlerin, hem de yerdeki ve gökteki canlıların Hz. Mehdi (as)'ın zuhurunu özlemle bekleyeceklerini bildirmiştir. Hz. Mehdi (as)'ın öncesinde iman edenlerin zulüm ve baskı altında sıkıntılı bir hayatlarının olacağına dikkat çekmiştir. Ayrıca Darwinist ve materyalist sistemin hakim olduğu dünya düzeni içinde yaşamaları nedeniyle insanların zorluk çekeceklerini ancak bir yandan da derin bir özlem içinde Hz. Mehdi (as)'ın zuhuruyla oluşacak olan huzur ve güven ortamının ümidini taşıyacaklarını haber vermiştir.
Gerçekten de Hz. Mehdi (as)'ın zuhurundan önceki dönemde dünyaya hakim olacak sevgisizlik, hırs ve düşmanlık ruhu ve bu ruh halinin meydana getirdiği huzursuzluk, kargaşa, ve anarşi ortamları müminlerin Hz. Mehdi (as)'a olan bu özlemlerini daha da pekiştirecektir.

359- İNSANLARIN, MÜMKÜN OLAN HER VESİLEYLE HZ. MEHDİ (AS)'A KOŞMALARI, ONA TABİ OLMALARI VE ONDAN VAZGEÇMEMELERİNİN ÖNEMİ

Peygamberin (sav) şöyle dediği nakledilmiştir: "Bizden olan hak üzere Kaim (Hz. Mehdi (as)) kıyam etmedikçe asla kıyamet kopmaz. Bu da Allah'ın izin verdiği bir zamanda olacaktır. Ona uyan kurtulur, ondan geri kalan ise helak olur. Ey Allah'ın kulları Allah'tan korkun: HZ. MEHDİ (AS) ZUHUR EDİNCE HERŞEYİ BIRAKIP MÜMKÜN OLAN HER VESİLEYLE ONA DOĞRU KOŞUNUZ. Çünkü o Allah'ın halifesi (Müslümanların manevi lideri) ve benim vasimdir." (Bihar-ul Envar, c. 51, s. 65; İsbat-ul Hudat, c. 6, s. 382)
... Eğer Allah seni muvaffak kılarsa ONUN (HZ. MEHDİ (AS)'IN) BİATINA KOŞ (ONA TABİ OL) VE ONDAN ASLA VAZGEÇME. EĞER MUVAFFAK OLUR DA, ONA ULAŞIR VE HİDAYET OLURSAN ONDAN ASLA VAZGEÇME. Âh – ve eliyle göğsünü göstererek – onu ne de çok görmek isterdim." (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani, s. 252)
HİÇBİR ŞEY SENİ ONA (HZ. MEHDİ (AS)'A) BİAT ETMEKTEN (ONUN TALEBESİ OLMAKTAN, ONA TABİ OLMAKTAN) ALIKOYMASIN, seni engelleyenler her zaman fitneye sığınanlardır. Eğer konuşurlarsa şerr konuşurlar, eğer susarlarsa fasit ve fasıktırlar. (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani, s. 252)

19 Ekim 2013 Cumartesi

Ahir zamanın 656 Alameti

HZ. MEHDİ (AS)'IN HAYATINDAKİ BAZI DÖNEMLER

BİR MÜDDET GÖZLERDEN UZAK OLUR

324- HAPSE ATILACAK VE İNSANLAR İÇİN GAYB OLACAKTIR

Ebu Basir der ki: İmam Muhammed Bakır'ın şöyle buyurduğunu duydum: "Bu GAYBETİN (HZ. MEHDİ (AS)'IN) SAHİBİNDE DÖRT PEYGAMBERİN SÜNNETİ VARDIR"... Dedim ki: "HZ. YUSUF'UN SÜNNETİ NEDİR?" BUYURDU Kİ: "ZİNDAN VE GAYBET"... (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 190)

325- İKİ DEFA GAYBETİ, YANİ HAPİSANE DÖNEMİ OLACAK, BİRİSİ DAHA UZUN SÜRECEKTİR

Bu kıyamın sahibinin (Hz. Mehdi (as)'ın) iki gaybeti vardır. BİR GAYBETİ (HAPİSTE KALDIĞI DÖNEM) O KADAR UZAYACAK Kİ ŞÖYLE DİYECEKLER: "ÖLDÜ." BAZILARI DİYECEK Kİ: "ÖLDÜRÜLDÜ." Bazıları diyecek ki: "Gitti..." (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani, s. 198)

326- BİR ÇOK EZİYETE MARUZ KALACAKTIR

Mehdi, bizden, Ehl-i Beyt'tendir... Biz öyle bir ev halkıyız ki Allah bizim için ahireti dünyaya tercih etmiştir. BENİM EHL-İ BEYT'İM MUHAKKAK BENDEN SONRA BELA, KAÇIRILMA VE SÜRGÜNE UĞRAYACAKTIR. BENDEN SONRA EHL-İ BEYT'İM BELA VE MİHNETLERLE KARŞILAŞACAKLAR VE TARDA MARUZ KALACAKLARDIR. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 14)

327- GAYBETLERİNDEN (HAPİSANE DÖNEMLERİNDEN) BİRİ DİĞERİNDEN DAHA UZUN SÜRECEKTİR

AL-İ MUHAMMED'İN KAİM'İNİN (HZ. MEHDİ'NİN) İKİ GAYBETİ (HAPİS DÖNEMİ) VARDIR. BİRİSİ DİĞERİNDEN DAHA UZUNDUR... (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 199)

328- GAYBETİ DÖNEMİNDE YANINDAN AYRILANLAR OLACAKTIR

O (Hz. Mehdi (as)) BİR SÜRE ONLARDAN UZAKLAŞACAK, BÖYLECE DALALET EHLİ AYRILACAKTIR. Öyle ki cahil şöyle diyecek: "Allah'a ulaşmak konusunda Al-i Muhammed'e (Peygamberimiz (sav)'in soyundan birine (Hz. Mehdi (as)'a) ihtiyaç yoktur." 
(Gaybet-i Numani, s. 161)


329- MEHDİ (AS)'IN YANINDAN AYRILAN HELAK OLUR

Abdulaziz b. Müslim şöyle rivayet etmiştir: "İmam Mehdi, susamışlar için tatlı bir su, doğru yolu gösteren bir rehber, helak olmaktan kurtaran bir kurtarıcıdır. İmam Mehdi, yollarını kaybedenlerin, doğru yolu bulması için yüksek bir yerde yakılan kılavuz ateşidir. Dondurucu soğuğa tutulanlar için bir sıcaklıktır. Tehlikeli geçitlerde güvenilir kılavuzdur. ONDAN (İMAM MEHDİ'DEN) AYRILAN KESİNLİKLE HELAK OLUR." (İman Ve Küfür Kitabı / Usul-U Kafi (El-Usul Min El-Kafi) / El-Kuleyni, Cild 1)

HAYATINDAKİ BAZI DÖNEMLER

330- KENDİSİ İSTEMEDİĞİ HALDE ONA BİAT EDİLECEKTİR

Mehdi... istemediği halde RÜKUN İLE MAKAM ARASINDA ONA BİAT EDECEKLER. (Mer'iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi'si "Feraidu Fevaidi'l Fikr Fi'l İmam El-Mehdi El-Muntazar)
İnsanlar nihayet Mehdi'ye gelirler ve Rükun ile Makam arasında, KENDİSİ İSTEMEDİĞİ HALDE ONA BİAT EDERLER. "Eğer kabul etmezsen, boynunu vururuz" derler... (Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler -Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, s. 31)

331- İLMİ MÜCADELESİNİ TÜRKİYE'DE YAPACAKTIR

MEHDÎ RUM'DAN, TÜRKLERDEN (çünkü, eskiden Türkiye'ye diyar-ı Rum deniliyordu) AYRILMAYACAKTIR. (İş'afü'r-Rağıbîn'den naklen Tılsımlar Mecmuası, Bediüzzaman Said Nursi, s. 212)

332- HZ. İSA (AS) İLE BİRLİKTE HAREKET ETTİĞİ DÖNEM

Hz. Mehdi (as) müminlerle beraber Beytül Makdis'de (Kudüs) sabah namazı kılarken, NÜZUL EDEN (YERYÜZÜNE İNEN) HZ. İSA (AS)'I TAKDİM EDECEK VE HZ. İSA (AS) ELLERİNİ, ONUN (HZ. MEHDİ (AS)'IN) OMUZUNA KOYARAK, "NAMAZIN KAMETİ (FARZ NAMAZI KILMAK İÇİN OKUNAN EZAN; NAMAZA BAŞLAMA İŞARETİ) SENİN İÇİN GETİRİLDİ, BU YÜZDEN SEN KILDIR" diyecek ve nihayet Hz. Mehdi (as), Hz. İsa (as) ve müminlere imam olarak namazı kıldıracaktır. (El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 25)

333- HZ. MEHDİ (AS) VE TALEBELERİ ROMA'YI MANEVİ OLARAK FETHEDER

… Hz. Mehdi (as) ve talebeleri … (ROMA'YI) TESBİH VE TEKBİRLE MANEN FETH EDECEKLERDİR… (Medineli Allâme Muhammed b. Resul el-Hüseynî el-Berzencî, Kıyamet Alametleri, s. 204) (Suyuti, el-Havi li'l Feteva, II. 81)
… Hz. Mehdi (as) ve talebeleri … (ROMA'YI) TESBİH VE TEKBİRLE FETH EDECEKLERDİR… O ŞEHRİN (VATİKAN'IN) SURLARI BİR BİR YIKILACAKTIR... (Muhammed B. Resul El Hüseyin El Berzenci, Kıyamet Alametleri, s. 204)

334 DECCALİYET SİSTEMİ İLE FİKRİ MÜCADELE EDER, ONU İNSANLARA HER YÖNÜYLE TANITIR

DECCAL ÇIKINCA ONA KARŞI MÜMİNLERDEN BİR ŞAHIS (HZ. MEHDİ (AS)) YÖNELİR... (Mehdilik ve İmamiye s. 37, Sahih-i Müslim, 11/393'den nakil)
Mümin şahıs (Hz. Mehdi (as)), deccalı görünce: "EY İNSANLAR! RESULULLAH'IN ZİKRETTİĞİ DECCAL İŞTE BUDUR" der... (Mehdilik ve İmamiye, İbrahim Süleymanoğlu, s. 40)

ZORLUK VE SIKINTILARA MARUZ KALIR

335- HZ. MEHDİ (AS)'A TUZAKLAR KURULUR

İmam Zeyn-ul Abidin şöyle buyurmuştur: "BİZİM KAİM'İMİZ (HZ. MEHDİ (AS)) İLE ALLAH'IN RESULLERİ ARASINDA BİR TAKIM BENZERLİKLER VARDIR. NUH, İBRAHİM, MUSA, İSA, EYYUB VE MUHAMMED SALLÂ'LLÂHU ALEYHİ VE ALİH PEYGAMBERLERİN HER BİRİ İLE BİR BENZERLİĞİ VARDIR... MUSA İLE KORKU HALİ (Hz. Mehdi (as)'a yönelik tehlikelerin yoğunluğuyla; öldürme, tuzak kurma, tutuklanma, gözaltına alınma, sürgün gibi her türlü tehlikeyle iç içe olmasıyla) ve gaybette yaşamasında (sürekli gizlenerek yaşamasında); ... EYYUB İLE BELADAN SONRA KURTULUŞUN YETİŞMESİNDE (Hz. Mehdi (as)'a da birçok zorluk, hastalık ve dert gelmesi; ancak aynı Hz. Eyüp gibi Allah'ın rahmetiyle hepsinden kurtulmasıyla) ... benzerliği vardır." (Kemal'ud-Din s. 322, 31. babin 3. hadis)

336- İZLENİR, GÖZETLENİR, BASKI ALTINA ALINMAK İSTENİR

Ebu Said El-Hudri'nin (ra) rivayetinde, Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Deccal çıkınca, ona karşı müminlerden bir adam (Hz. Mehdi (as)) yönelir. DERKEN O MÜMİN KİMSEYE BİRÇOK SİLAHLILAR, DECCALİN MERKEZLERDE GÖZETLEME YAPAN SİLAHLILARI KARŞI ÇIKARLAR." (Mehdilik ve İmamiye s. 37, (Sahih-i Müslim, 11/393'den nakil))

337- HAKKINDA OLUMSUZ PROPAGANDA YAPILIR

Mümin şahıs (Hz. Mehdi (as)) deccali görünce: "Ey insanlar! Resulullah (sav)'in zikrettiği deccal işte budur" der. DECCAL HEMEN ONUNLA İLGİLİ EMRİNİ VERİR de o zat karnı üzerine uzatılır ve arkasından: "Onu alın da yaralayın" der. ARTIK O ZATIN SIRT VE KARNI DÖVE DÖVE GENİŞLETİLİR... (Mehdilik ve İmamiye, İbrahim Süleymanoğlu, s. 40)

338- HAKKINDA YAZIŞMALAR OLUR

Eyyüb b. Nuh şöyle rivayet etmiştir: … BİZ EHLİ BEYT'TEN HİÇBİR İMAM YOKTUR Kİ, ONUN HAKKINDA YAZIŞMALAR OLMASIN, İNSANLAR ONU PARMAKLARIYLA GÖSTERMESİN. ONA SORULAR SORULMASIN VE SUİKAST DÜZENLENMESİN. (İman Ve Küfür Kitabı / Usul-U Kafi (El-Usul Min El-Kafi) / El-Kuleyni, Cild 1, s. 502)

339- HEM ELİ HEM AYAĞI AYRI AYRI ZİNCİRLENİR

Mümin şahıs (Hz. Mehdi (as)) deccali görünce: "Ey insanlar! Resulullah'ın zikrettiği deccal işte budur" der. DECCAL HEMEN ONUNLA İLGİLİ EMRİNİ VERİR DE o zat karnı üzerine uzatılır ve arkasından: "Onu alın da yaralayın" der. Artık o zatın sırtı ve karnı döve döve genişletilir. Bu sefer DECCAL ONU (Hz. Mehdi (as)'ı) İKİ ELİNDEN VE İKİ AYAĞINDAN YAKALAR DA FIRLATIR ATAR. .... (Mehdilik ve İmamiye, İbrahim Süleymanoğlu, s. 40)

340- BOYNUNA BAKIR BİR LEVHA ASILACAKTIR

Ebu Said el Hudri radıyallahu anh rivayeti; "... Deccal o mümin kulu kesmek için yakalar, fakat bu sırada ONUN BOYNU İLE KÖPRÜCÜK KEMİĞİ ARASI ALLAH TARAFINDAN BİR BAKIR LEVHA HALİNE GETİRİLİR DE ARTIK DECCAL O'NU KESMEYE HİÇBİR YOL BULAMAZ. Bu sefer deccal onu iki eli ve iki ayağı ile yakalayarak fırlatır atar. İnsanlar deccal onu bir ateş içine attı sanarlar. Halbuki o mümin zat bir cennet içine atılmıştır. (Sahih-i Müslüm Kitabul Fiten, Bab Hadis No: 113-İmam Şarani, Kurtubi Tezkire, s. 488)

341- ÇOK GÜÇ ŞARTLAR ALTINDA İSLAM AHLAKINI HAKİM EDECEKTİR

Abdurrahman b. Selit'ten; İmam Hüseyin b. Ali b. Ebu Talib şöyle buyurdu: "... YERYÜZÜ ÖLDÜKTEN SONRA, ALLAH ONUN VASITASIYLA TEKRAR ONU İHYA EDECEKTİR VE MÜŞRİKLER İSTEMESE DE ALLAH HAK DİNİ DİĞER DİNLERE MUZAFFER KILACAKTIR... ONLARA EZİYETLER OLACAK ve onlara denilecek ki: "Eğer doğru söylüyorsanız bu vaad ne zaman vuku bulacaktır?" Biliniz ki, ONUN (HZ. MEHDİ (AS)'IN) GAYBETİNDEKİ EZİYETLERE VE TEKZİPLERE SABRETMEK, RESULULLAH İLE BERABER KILIÇLA CİHAT ETMEK GİBİDİR." (Uyun-ul Ahbar,cilt 1, s. 68)

342- ÇEŞİTLİ İFTİRALAR ATILIR

Hz. Muhammed (sav) ailesinden El-Mehdi (Hz. Mehdi (as)) ... onun gecesi Allah'a boyun eğerek ve secde ederek, yıldızlara nöbet tutarak geçecektir, KENDİSİNİ SUÇLAYANLARIN ATTIĞI SUÇLAR ONU ALLAH'IN HUZURUNDA ETKİLEMEYECEKTİR, o nur yayan bir kandildir. (Bihar-ül Envar: 86-81)

343- ÇOK ŞİDDETLİ SIKINTI VE ZORLUKLARLA KARŞILAŞIR

Hz. Mehdi (as), bizden, Ehl-i Beyt'tendir... Biz öyle bir ev halkıyız ki Allah bizim için ahireti dünyaya tercih etmiştir. BENİM EHL-İ BEYTİM MUHAKKAK BENDEN SONRA BELA, KAÇIRILMA VE SÜRGÜNE UĞRAYACAKTIR. BENDEN SONRA EHL-İ BEYTİM BELA VE MİHNETLERLE KARŞILAŞACAKLAR VE TARDA MARUZ KALACAKLARDIR. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 14)

344- HZ. MEHDİ (AS)'A KURULAN TUZAKLAR ASLA BAŞARILI OLMAYACAKTIR

Nechül Belağa'dan, İnananların Efendisi (sav) dedi ki: "O (Hz. Mehdi (as)) insanlardan saklanırken, İZ SÜRÜCÜLER ARASALAR BİLE ONUN AYAK İZLERİNİ GÖRMEZLER..." (Kitab-ül Gaybet, [Bihar-ul Envar,cilt 51], Ansariyan Yayıncılık, Derleyen: Muhammed Bakır el-Meclisi, İran-Kum, 2003, s. 186)

345- YAPILAN TÜM BASKI, TUZAK VE SALDIRILAR HZ. MEHDİ (AS)'I DAHA DA GÜÇLENDİRİR

Mümin şahıs (Hz. Mehdi (as)) deccali görünce: "Ey insanlar! Resulullah'ın zikrettiği deccal işte budur" der. Deccal hemen onunla ilgili emrini verir de o zat karnı üzerine uzatılır ve arkasından: "Onu alın da yaralayın" der. ARTIK O ZATIN SIRTI VE KARNI DÖVE DÖVE GENİŞLETİLİR. Bu sefer (Deccal) onu iki eli ve iki ayağı ile yakalar da fırlatır atar. İNSANLAR DECCALİN ONU BİR ATEŞ İÇİNE ATTIĞINI SANIRLAR. HALBUKİ O BİR CENNET İÇİNE ATILMIŞTIR. (Mehdilik ve İmamiye, İbrahim Süleymanoğlu, s. 40)

16 Ekim 2013 Çarşamba

Ahir zamanın 656 Alameti

HZ. MEHDİ (AS)'IN ÇIKIŞINI HABER VEREN TEKNOLOJİK GELİŞMELER

293- ŞEHİRLEŞMEDE ARTIŞ YAŞANDI

Ey Enes! İNSANLAR ŞEHİRLEŞECEKLER, o şehirlerden bazılarına "Basra ve Kusayre" denilecek. (Ölüm, Kıyamet ve Diriliş, İmam Şarani, s.490)

294- YÜKSEK BİNALAR İNŞA EDİLMESİ

YÜKSEK YÜKSEK BİNALAR İNŞA EDİLMEDİKÇE, kıyamet kopmaz. (Ölüm, Kıyamet ve Diriliş, s. 468)

295- ÇARŞILAR YAKINLAŞTI, İÇİNDE ÇOK SAYIDA MAĞAZANIN BULUNDUĞU ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ AÇILDI

...ÇARŞILAR YAKINLAŞMADIKÇA kıyamet kopmaz. (Mecmeu'z-Zevaid, 7/327)
O (Hz. Mehdi (as)) dünyanın her yerinde teveccüh eder ve her zalimi (fikren) yok eder. Ehl-i İslam'ın kalbini Allah onunla ihya eder. Hazineleri Beytü'l-Makdis'de toplar. İÇİNDE BİR ÇARŞISININ HER BİR ÇARŞIDA DA BİN DÜKKANIN BULUNDUĞU bir şehre gelir... (İmam-ı Suyuti. Hazret-i Ali (ra)'den) (Kıyamet ve Alametleri, Ömer Öngüt, Hakikat Yayıncılık Sayfa: 367)

296- TELSİZ VE CEP TELEFONU GİBİ HABERLEŞME SİSTEMLERİ KEŞFEDİLDİ

KİŞİYE KAMÇISININ UCU KONUŞMADIKÇA, kıyamet kopmaz. (Ölüm, Kıyamet ve Diriliş, s.471)

297- SES KAYDI YAPILIP SONRA DİNLENEBİLMESİ

KİŞİYE (KENDİ) SESİ KONUŞMADIKÇA, kıyamet kopmaz. (Ölüm, Kıyamet ve Diriliş, s.471)

298- AYAKKABI TOPUĞUNA YERLEŞTİRİLEN SES ALICISI

Nefsim yed-i kudretinde olan (Allah)'a kasem ederim ki, ... KİŞİYE SESİ VE PABUCU KONUŞMADIKÇA ve EHLİNİN NE YAPTIĞINI ONA BİLDİRMEDİKÇE KIYAMET kopmaz. (İmam-ı Şa'rani, Ölüm, Kıyamet, Diriliş, sf.471)

299- AVUÇ İÇİ BİLGİSAYARLARIN YAPILMASI

Hz. Mehdi (as) için KAİNAT AVUCUNUN İÇİ KADAR AÇIK OLACAK. (Bihar-ül Envar, cilt 52, s. 328)

300- DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYARLARIN KULLANILMASI

İbn Meni, Abd bin Hümeyd, hasen sahih hükmüyle Tirmizi, Ebu Ya'la onun kanalıyla Sahih'inde İbn Hibban, İmam Ahmed ve Hakim'in Ebu Said (radiyallahu anh)'dan rivayet ettiklerine göre Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: "Muhammed'in nefsi kudret elinde tutan zata yemin olsun ki, vahşi hayvanlar insanlarla konuşmadıkça, kişiye kamçısının ucundaki meşin, ayakkabısının bağı konuşmadıkça, KENDİNDEN SONRA AİLESİNİN NE YAPTIĞINI DİZİ HABER VERMEDİKÇE KIYAMET KOPMAZ." (Peygamber Külliyatı, Muhammed bin Salih ed-Dimaşki, Cilt 10, 28. Bölüm, sf 1937

301- TELEVİZYON VE İNTERNET KULLANIMI

İmam Sadık şöyle buyurmuştur: (Hz. Mehdi (as)) Rükn ve Makam arasında durur, yüksek sesle şöyle seslenir: "Ey benim temsilcilerim, özel dostlarım, ey BEN ZUHUR ETMEDEN ALLAH'IN BANA YARDIM ETMESİ İÇİN YERYÜZÜNDE HAZIRLADIĞI KİMSELER, itaat ederek bana gelin." Onlar YERYÜZÜNÜN DOĞU VEYA BATISINDA MİHRAP VEYA YATAKLARINDA OLDUĞU HALDE İMAM MEHDİ (AS)'IN SESİNİ İŞİTİRLER. Bu bir tek ses onların HEPSİNİN KULAĞINA GİDER VE HEPSİ ONA DOĞRU HAREKET EDERLER. ÇOK GEÇMEDEN GÖZ AÇIP KAPATINCAYA KADAR HEPSİ HUZURUNA VARIRLAR. Bu (azametli toplantı) Rükn ve Makam arasında (Güneş doğmadan önce) gerçekleşecektir." (Bihar-ül Envar, C. 53, S. 7)
Peygamber Efendimiz (sav)'den rivayet edilen bu hadiste, Allah'ın yeryüzünde özel olarak seçip hazırladığı bu kişilerin Hz. Mehdi (as)'ın konuşmalarını dünyanın çeşitli yerlerindeki televizyon ve radyo yayınları yoluyla duyarak, uçakla ya da diğer süratli vasıtalarla çok kısa bir süre içerisinde Hz. Mehdi (as)'ın yanına geleceklerine işaret edilmektedir.

302- ÇÖLLERİN YEŞERTİLMESİ

ARABİSTAN'DA DA NEHİRLER VE BAHÇELER OLUŞMADIKÇA kıyamet kopmaz. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 17/22, hadis no: 8819)

303- GÖRÜNTÜLÜ İLETİŞİM SİSTEMLERİ

Hz. Mehdi (as)'ın zamanında, DOĞUDAKİ BİR MÜSLÜMAN BATIDAKİ MÜSLÜMAN KARDEŞİNİ GÖREBİLECEK, BATIDAKİ DE DOĞUDAKİNİ GÖREBİLECEK. (Bihar-ül Envar, cilt: 52, sayfa 391)

304- KÖRLERİN İYİLEŞTİRİLMESİ

İmam-ı Zaman (Hz. Mehdi (as)) döneminde KÖRLER GÖRME KUVVETİNİ KAZANACAK... (Bihar-ül Envar, Cilt 51, Sayfa 70)

305- TIPTAKİ GELİŞMELERLE HASTALAR ŞİFA BULACAKTIR

İmam-ı Zaman (Hz. Mehdi (as)) döneminde... HASTALAR ŞİFA BULACAKTIR. (Bihar-ül Envar, Cilt 51, s. 70)

306- DÜNYANIN YAPISI VE EVREN HAKKINDA BİLGİLERE ULAŞILMASI

Hz. Mehdi (as) zamanında insanlar YERİN 7 KATINA DA, GÖĞÜN 7 KATINA DA ULAŞMIŞ OLACAKLAR. (Bihar-ül Envar, cilt 52, s. 321)

307- TELEVİZYON VE RADYO KANALIYLA HZ. MEHDİ (AS)'IN KONUŞMALARININ DİNLENMESİ

İmam (as) (Hz. Mehdi (as)) dünyanın doğu ve batısını (manen) fethedip İslam'ı (İslam ahlakını) dünyanın dört bir yanına egemen kılacaktır... ALLAH TEALA İNSANLARA ÖYLE BİR GÜÇ VERECEK Kİ, HERKES OLDUĞU YERDE ONUN (HZ. MEHDİ (AS)'IN) SÖZLERİNİ DUYACAK ve İmam (a.s) İslam'a hayat verecektir... (Bihar'ul-Envar, c. 52, s. 279 ve c. 53, s.12 İkmal'ud- Din, c. 2, s. 367)

308- UZAKTA YAŞAYANLAR DA YÜKSEK TEKNOLOJİYİ KULLANARAK HZ. MEHDİ (AS)'I GÖRÜP DUYABİLECEKLERDİR

Kaim'imiz (Hz. Mehdi (as)) kıyam ettiği zaman,Yüce Allah KAİM'İMİZLE DOSTLARIMIZ ARASINDA DÖRT FERSAHLIK YOL OLSA BİLE OLDUKLARI YERDEN ONLARLA KONUŞABİLECEKLERİ, ONU DUYABİLECEKLERİ VE ONU GÖREBİLECEKLERİ BİR ŞEKİLDE KULAKLARINA VE GÖZLERİNE SEBEP VERECEKTİR. (Mucem-ul Ehadis-i İmam Mehdi Cilt:4 Sayfa:57 ve Bihar Cilt:52 Sayfa 336 ve Muntehab-ul Envaril Muzie s. 352)

309- SİMULTANE ÇEVİRİ İLE DÜNYANIN HER YERİNDEN TAKİP EDİLMESİ

Zürare der ki: İmam Caferi Sadık'a şöyle arzettim: "Nida hakk mıdır?" Buyurdu ki: "EVET, ALLAH'A ANDOLSUN Kİ HER KAVİM ONU KENDİ DİLİ İLE DUYACAKTIR"..." (Gaybet-i Numani, 14. Bölüm, Kaim Aleyhisselam'ın Kıyamından Önce Vuku Bulacak Alametler)

310- İNTERNET VASITASIYLA SÜRATLİ İLETİŞİM KURULABİLMESİ

...Onlar (Hz. Mehdi (as)'nin talebeleri) BÜTÜN DÜNYAYI DAKİKALAR İÇERİSİNDE KAT ETME gücüne sahiptirler. (Bihar-ül Envar, Cilt 52, Sayfa 318; Mikyaal al-Makaarem, Cilt 1, Sayfa 148 Basaaer al-Darajaat'dan aktarıyor)

311- HAYVAN VE BİTKİ FOSİLLERİYLE DARWİNİZM VE MATERYALİZMİ ETKİSİZ HALE GETİRİR

BİN YILDAN DAHA ESKİ İSKELET KEMİKLERİ, İMAM MEHDİ (AS) İLE KONUŞACAKLAR. (Mikyaal al-Makaarem,cilt 1, s. 223-224)

312- TEKNOLOJİK GELİŞMELERLE ÜRÜN ARTIŞI OLMASI

... İNSAN BİRKAÇ AVUÇ TOHUM ATACAK, 700 AVUÇ HASAT EDECEKTİR... (El Kavlul Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyyil Muntazar, s. 43)

313- BARAJLAR KURULARAK SUYUN ÇOK VERİMLİ DEĞERLENDİRİLMESİ

ÇOK YAĞMUR YAĞMASINA RAĞMEN BİR DAMLASI BİLE BOŞA GİTMEYECEK. (El Kavlul Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyyil Muntazar, s. 43)

314- KURAKLIĞA KARŞI YAĞMUR BOMBASI KULLANILMASI

Müslim'in Nüvvas b. Sem'an'dan nakl ettiği bir hadiste şöyle varit olmuştur: "GÖĞE EMREDİP YAĞMUR YAĞDIRACAK..." (Kıyamet Alametleri, Baskı 10, sf. 219)

314- SÜT ÜRETİMİNDE ARTIŞ OLMASI

Bu hadis İbnil-Münadi Ali 'den rivayet etmiştir. Müslim'in Nüvvas b. Sem'an'dan nakl ettiği bir hadiste şöyle varit olmuştur: "... Yere emredip ekin bitirecek... HAYVANLARINI DA BOLLATACAK... MEMELERİNİ DE SÜTLE DOLDURACAK." (Kıyamet Alametleri, 10. baskı, s. 219)

315- DEFİNE DEDEKTÖRLERİNİN KULLANILMASI

(Deccal) Yıkılmaya yüz tutmuş bir harabenin yanından geçerken "HAYDİ ALTINDA SAKLI OLAN DEFİNENİ ÇIKAR!" DİYE EMİR VERECEK, ANINDA DEFİNE MEYDANA ÇIKACAK..." (Müslim, Nuvvas'dan nakl edilmiştir) (Kıyamet Alametleri, s. 219)

316- TROL AVCILIĞI YAPILMASI

Onun (Deccal'in) akıllara hayret veren işlerinden biri de şudur: "GÜNDE ÜÇ DEFA DENİZE DALACAK; ELLERİNİN BİRİ UZUNDUR. UZUN OLAN ELİYLE DENİZİN DİBİNE DAYANACAK, DİĞER ELİYLE DENİZİN DİBİNE DAYANACAK DİĞER ELLERİYLE DERİNLİKLERDEKİ BALIKLARDAN İSTEDİĞİNİ TUTUP ÇIKARACAK..." (Ebu Nuaym Hüzeyfe (ra)'dan nakil edilmiştir). (Kıyamet Alametleri, 10. baskı, s. 216)

317- ÖMÜRLERİN UZAMASI

ONUN (HZ. MEHDİ (AS)'IN) ZAMANINDA ÖMÜRLER UZAYACAK. Ömürlerin uzaması onun (Hz. Mehdi (as)'ın) da uzun ömürlü olmasını gerektirir. (Kıyamet Alametleri, s. 184)
ÖMÜRLER UZAYACAK, emanetler yerine teslim edilecek. (İmam Suyuti, Kıyamet Alametleri, Ölüm ve Diriliş, sf. 1699, Sf. 179)

318- GÜNEŞ ENERJİSİNİN KULLANILMASI

Havada uçan kuşu tutacak anında GÜNEŞ'İN ALTINDA KIZARTABİLECEKTİR. (Muhammed B. Resul El Hüseyin El Berzenci, Kıyamet Alametleri, 8. baskı, mütercim: Naim Erdoğan, Pamuk Yayıncılık, s. 216)

319- GÜNEŞ IŞIĞINI ENGELLEYEN DUMAN BULUTLARI (SİS BOMBALARI) KULLANILMASI

Deccal, " İŞTE BU GÜNEŞ BENİM İZNİMLE SEYR EDER, İSTERSENİZ ONU HAPS EDEYİM!" DİYECEK. "PEKALA HAPS ET BAKALIM" DİYE MÜKABELE EDECEKLER. BUNUN ÜZERİNE GÜNEŞİ HAPS EDECEK, BİR GÜNÜ BİR AY GİBİ, BİR HAFTAYI DA BİR SENE GİBİ YAPACAK. (Nuaym b. Hammad ve Hakim İbni Mes'uttan (RA) rivayet edilmiştir) (Kıyamet Alametleri, 10. baskı, s. 219, 220)

320- MESAFELERİN KISALMASI

Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır. Zaman kısalacak ve VASITALARLA MESAFELER KISALACAK. (Buhari, Fiten: 25; Ahmed bin Hanbel, Müsned, 2/313)

321- HZ. MEHDİ (AS) ZUHUR ETTİĞİ VAKİT TV, RADYO VE İNTERNET YAYINLARI ARACILIĞIYLA İNSANLAR ONUN KONUŞMALARINI DİNLEYECEK VE HZ. MEHDİ (AS)'I GÖRECEKLERDİR

Ebû Ali el-Eş'arî; Hasan b. Ali el-Kûfî, Abbas b. Âmir, Rabî' b. Muhammed el-Muslî aracılığıyla Ebû Rabî'den rivayet eder: Ebû Abdullah'ın [Cafer Sâdık] şöyle buyurduğunu duydum: "EL-KÂİM (HZ.MEHDİ(AS)) ORTAYA ÇIKTIĞINDA ALLAH TARAFTARLARIMIZIN KULAKLARINI VE GÖZLERİNİ AÇAR (İŞİTME VE GÖRME HUSUSUNDA TARAFTARLARIMIZA YARDIM EDER). BÖYLECE ONLARLA KÂİM (HZ. MEHDİ (AS)) ARASINDA HERHANGİ BİR HABERCİ BULUNMAZ VE O, BULUNDUĞU MEKÂNDAN [DOĞRUDAN] TARAFTARLARIMIZA SESLENİR, TARAFTARLARIMIZ DA ONU DUYAR VE GÖRÜRLER." (Kuleynî, Kâfî, c.8, s.240–241, hadis no: 329)

322- HZ. MEHDİ (AS) ZAMANINDA İSLAM AHLAKI TEKNOLOJİ VESİLESİYLE BİR KÖY EVİNDEN ÇÖLDEKİ ÇADIRA KADAR TÜM DÜNYAYA HAKİM OLACAKTIR

Mikdad b. Esved şöyle der: Resulullah (sav)'in "YERYÜZÜNDE İSLAM DİNİNİN GİRMEDİĞİ TOPRAK, ÇAMURDAN YAPILMIŞ BİR EV VE (ÇÖLDE) BİR ÇADIR KALMAZ." buyurduğunu duydum. (Mecma-ul Beyan, Tevbe suresinin 33. ayetinin tefsirinde)

323- ULAŞIMDA YÖNÜ BELİRLEYEN TEKNOLOJİLERİN KULLANILMASI

Bineğine binmiş olan kimse, IRAK İLE MEKKE ARASINDA YOLU ŞAŞIRMA KAYGISINDAN BAŞKA HİÇBİR KORKU TAŞIMADAN SEYAHAT ETMEDİKÇE kıyamet kopmaz. (Müntehab-ı Kenzu'l-Ummal, 2/370-371)

13 Ekim 2013 Pazar

Ahir zamanın 656 Alameti

HZ. MEHDİ (AS)'IN ÇIKIŞINI HABER VEREN DOĞA OLAYLARI

275- YERE BATMALAR YAŞANIR

AHİR ZAMANDA YERE BATMA, taş yağma zuhur edecek .... (Hz. Sehl İbni Saad, Ramuz El Ehadis, cilt 2, s. 302/8)

276- GÜNEŞ'TE OLAĞANÜSTÜLÜKLER (PATLAMA VS.) GÖRÜLMESİ

O, (Hz. Mehdi (as)), GÜNEŞ'TEN BİR ALAMET BELİRİNCEYE KADAR GELMEYECEKTİR. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 47)

277- GÜNEŞ'TEN ALAMETLER BELİRMESİ

GÜNEŞ ALAMET OLARAK DOĞMADIKÇA Hz. Mehdi (as) çıkmayacaktır. (Kitab-ül Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 33)

278- RAMAZAN AYI İÇİNDE İKİ DEFA GÜNEŞ TUTULMASI

Şureyk'in rivayet ettiği hadis şöyledir: "Hz. Mehdi (as)'ın zuhurundan önce, GÜNEŞ İKİ RAMAZANDA TUTULACAK." (Ölüm, Kıyamet ve Diriliş, İmam-ı Şa'rani, Pamuk Yayınları s.457)
Hz. Mehdi (as)'ın çıkmasından önce BİR RAMAZAN İÇİNDE GÜNEŞ İKİ DEFA TUTULACAKTIR. (Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahir Zaman Alametleri, s. 440)

278- RAMAZAN AYINDA AY TUTULMALARI YAŞANMASI

Hz. Mehdi (as) için 2 alamet vardır ki... Bunun birincisi, Ramazan'ın birinci gecesi Ay'ın ikincisi de ortasında Güneş'in tutulmasıdır. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 47)
Ramazan'ın birinci gecesi Ay, ortasında Güneş tutulacaktır. (Kıyamet Alametleri, s. 199)

279- KUYRUKLU YILDIZ DOĞDU- HALLEY

Hz. Mehdi (as)'nin çıkışından evvel, (her tarafı) aydınlatan KUYRUKLU BİR YILDIZ DOĞACAKTIR. (Kıyamet Alametleri, s. 200)

280- BOYNUZU ANDIRAN İKİ UÇLU YILDIZ ÇIKTI - LULİN

Ashabın verdiği habere göre, Resulullah Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur:
"Vaad edilen Mehdi'nin zuhur mukaddimeleri olan Abbasi Melik Horasan'a vardığı zaman, ŞARK TARAFINDA İKİ DİŞLİ (1) MÜNEVVER (2) BİR BOYNUZ (3) ÇIKAR."
"ŞARK TARAFINDA BIR KUYRUKLU YILDIZ DOĞUP AYDINLIK VERECEKTİR."
Bu yıldız dahi doğmuştur. Amma o mudur, yoksa onun bir benzeri midir?
Bu yıldıza:
-Kuyruklu yıldız, adının verilmesi, ihtimal ki, şu anlatmalara dayanıyor:
-Sabitlerin seyri, MAĞRİBDEN (BATIDAN) MEŞRİKADIR (DOĞUYADIR)(4)...
Bu yıldızın durumu da, onun seyrine göredir. Yani yüzü meşrik canibine doğru, arkası dahi, mağrib tarafınadır. Bu uzun beyazlık dahi, onun arka tarafındadır. Bu mana icabı olarak, ona:
-Kuyruk... isminin verilmesi yerindedir.
ONUN HER GÜNKÜ IRTİFİ (GEÇİŞ YÖNÜ) İSE, MEŞRİKTEN MAĞRİBEDİR.(5) Ancak o, kısri (kendine has durumunda ağırlık taşıyan) seyri ile felek-i azamın seyrine bağlıdır.
Hakikat-i hali, en iyi bilen Sübhan Allah'tır.
İmam-ı Rabbani, Mektubat-ı Rabbani, 381. Mektup, s.1184
(1) ... iki dişli...:
Lulin kuyruklu yıldızının arka kısmındaki kuyruğun çatallı olması, hadisteki iki dişli ifadesiyle birebir bağdaşmaktadır.
(2) ... münevver (aydınlatıcı)...:
Hadiste bahsi geçen münevver (aydınlatıcı) sıfatı, Lulin kuyruklu yıldızının dünyaya yaklaştıkça 6 yıldız parlaklığı kadar artan parlaklığına işaret etmektedir.
(3) ... bir boynuz...:
Lulin kuyruklu yıldızını diğer kuyruklu yıldızlardan ayıran en önemli farklılığı, yıldızının çekirdeğinin arka kısımda yer alan kuyruğunun karşısında, çekirdeğin ön kısmında yani ilerleme yönünde de bir kuyruğunun bulunmasıdır. Lulin kuyruklu yıldızının çekilmiş fotoğraflarına bakıldığında da karşıt yöndeki iki kuyruğun şekil itibariyle bir boynuzu andırdığı ilk bakışta farkedilmektedir.
(4) Sabitlerin seyri mağripten (batıdan) meşrikadır (doğuyadır)...:
Hadisin devamında yer alan "Sabitlerin seyri, mağribden (batıdan) meşrikadır (doğuyadır)..." ifadesi gökcisimlerinin dönüş yönüne işaret etmektedir, ki bu bilgi 20. yüzyılda elde edilen astronomi bilgileriyle birebir uyuşmaktadır. Nitekim bütün gökcisimleri MAĞRİPTEN (batıdan) MEŞRİKA (doğuya) hareket etmektedir.
(5) Onun her günkü irtifi (geçiş yönü) ise, meşrikten (doğudan) mağribedir (batıyadır)...:
Burada ise "Onun her günkü irtifi (geçiş yönü) ise..." denilerek, Lulin kuyruklu yıldızının diğer gök cisimlerinden farklı olarak doğudan batıya doğru hareket ettiği bildirilmiştir.
Peygamber Efendimiz (sav)'in hadisinde ahir zamanda gelmesi beklenen Hz. Mehdi (a.s.)'nin çıkış alameti olarak belirttiği ve İmam-ı Rabbani'nin de detaylı olarak tefsir ettiği "iki dişli münevver (aydınlatıcı) bir boynuz çıkar" ifadesi 24 Şubat 2009 yılında yani Hicri 1430'da Dünya'ya en yakın noktadan geçen Lulin kuyruklu yıldızına işaret etmektedir.

281- KURAKLIK YAŞANMASI

Deccal'in çıkmasından önce GÖKYÜZÜ ÜÇ SENE YAĞMURUNU TUTAR. Birinci senede normal yağmurun üçte birini tutup üçte ikisini yağdırır. Yeryüzü bitkisinin üçte birini bitirmez. İkinci yılda GÖKYÜZÜ NORMAL YAĞMURUNUN ÜÇTE İKİSİNİ YAĞDIRMAZ. Yeryüzü de bitkisinin üçte ikisini bitirmez. Üçüncü yılda ise GÖKYÜZÜ YAĞMURUNUN TAMAMINI KESER, yeryüzü de bitkisinden hiçbirini bitirmez. (Ebu Davud, İbni Mace, Taberani; Geleceğin Tarihi 3, s.241)

282- KUYRUKLU YILDIZIN ÇIKIŞINDAN ÖNCE KURAKLIK, ÇIKIŞINDAN SONRA BOL YAĞMURLAR OLACAKTIR

Hz. Mehdi (as)'ın zuhurunda çift kuyruklu bir kuyruklu yıldız çıkacak ve öyle parlak olacak ki, dolunay gibi parlayacak. Bu yıldızın çıkışından sonra öyle çok yağmur yağacak ki, büyük hasar olacak. Fakat HALK BU YAĞMURLARI SEVİNÇLE KARŞILAYACAK. ÇÜNKÜ BUNDAN ÖNCEKİ 3 YILDA HİÇ YAĞMUR YAĞMAMIŞ OLACAK. (Murtaza Lakha, R &K Tyrell Basımevi, Londra, 1993)

283- KITLIK YAŞANMASI

Deccal'in çıkmasından önce gökyüzü üç sene yağmurunu tutar... Üçüncü yılda ise gökyüzü yağmurunun tamamını keser, YERYÜZÜ DE BİTKİSİNDEN HİÇBİRİNİ BİTİRMEZ. (Ebu Davud, İbni Mace, Taberani; Geleceğin Tarihi 3, s. 241)

284- DOĞAL AFETLERLE BÜYÜK ŞEHİRLER YOK OLDU

BÜYÜK ŞEHİRLER DÜN SANKİ YOKMUŞ GİBİ HELAK OLUR. (Kitabül Burhan Fi Alametil Mehdiyyil Ahir Zaman, s. 38)

285- YER ÇÖKMELERİ GERÇEKLEŞTİ

(Kıyamet) alametlerinin İLKİ YER ÇÖKMELERİDİR. (Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahirzaman Alametleri, s.518)

286- RÜZGAR VE KASIRGALAR ARTTI

Kıyametten önce on alamet görmeden o, kopmayacaktır. Onuncusu, İNSANLARI DENİZE ATACAK OLAN KASIRGA. (Kıyamet Alametleri, s.288)

287- YILDIRIMLAR ÇOĞALDI

Kıyametin yaklaştığı sırada YILDIRIMLAR O KADAR ÇOĞALACAK Kİ, insanlar (birbirlerine şöyle) diyecekler: "Dün kime yıldırım isabet etti?" Onlar da (şöyle) cevap verecekler: "Dün falan ve filan (kimseleri) yıldırım çarptı." (El-Hakim, Müstedrek, 4/444)
Evlerinizi depremler yıkacak, HAYVANLARINIZI YILDIRIMLAR YAKIP KÖMÜRE ÇEVİRECEKTİR. (Nuaymm bin Hammad; Geleceğin Tarihi 4, s. 69)

288- ZAMANIN KISALMASI

ZAMAN TEKARÜB EDEREK (YAKLAŞARAK) GECE İLE GÜNDÜZ BİRBİRİNE YAKLAŞIR... (Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahirzaman Alametleri, s. 374, no. 681)
ZAMAN KISALIP SENE AY, AY HAFTA, HAFTA GÜN, GÜN SAAT, SAAT DE ATEŞ TUTUŞTURACAK KADAR AZ BİR ZAMAN OLMADIKÇA kıyamet kopmaz. (Tirmizi, İbn-i Mace, Ahmed bin Hanbel; Son Zamanlarla İlgili Hadisler, s. 109)

289- SEL FELAKETLERİ YAŞANDI

GÖKTEN ŞİDDETLİ YAĞMUR yağıp taş binalar hariç bütün kerpiç evler yıkılmadıkça kıyamet kopmaz.(Ahmed b. Hanbel, Müsned 13/291, hadis no. 7554)
EV VE KULÜBE BIRAKMAYAN ŞİDDETLİ YAĞMUR YAĞINCAYA KADAR kıyamet kopmaz. (Kıyamet Alametleri, s. 253)

290- DEPREMLER ÇOĞALDI

Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır... DEPREMLER ÇOĞALACAK... (Ramuz-El Ehadis, 476/11)

291- UZAYDA İNSAN ELİ BİÇİMİNDE BİR GÖRÜNTÜ OLUŞTU

... Esma binti Umeys dedi ki: O GÜNÜN (HZ. MEHDİ (AS)'IN ZUHURUNUN) ALAMETİ SEMADAN UZATILMIŞ VE İNSANLARIN KENDİSİNE BAKIP DURDUĞU BİR EL'DİR. (Celalettin Suyutinin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, s. 69)
... İşte o zaman (Hz. Mehdi (as)'ın zuhuru zamanında) SEMADAN KENDİNİ BELLİ EDEN BİR EL GÖRÜNÜR... (Celalettin Suyutinin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, s. 51)

292- AFGANİSTAN'DA DEMİR, KÖMÜR, PETROL GİBİ ÇEŞİTLİ MADEN REZERVLER BULUNDU

Talikan'a (Afganistan'a) yazık oldu. Şüphesiz Allah Teala'nın ORADA ALTIN VE GÜMÜŞ OLMAYAN HAZİNELERİ VARDIR. Orada Allah'ı hakkıyla bilen insanlar vardır... (Kitab-ül Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 59)