23 Ocak 2013 Çarşamba

Evrimin Fosillere Yenilişi


Yaşayan Fosil Örnekleri Evrim Teorisini Çürütüyor

50 Milyon Yıllık Balık Fosilleri
Amerika'nın Wyoming eyaletindeki Green River bölgesinden çıkarılan balık yerken fosilleşmiş 50 milyon yıllık balık fosili.
50 milyon yıllık bu balık fosili Genus Priscacara, Wyoming'deki dünyanın en ünlü fosil oluşumlarının bulunduğu Green River'da bulunmuştur. Bu balıkta olduğu gibi bölgede bulunan fosillerin yumuşak dokularının büyük bir kısmı aynen korunmuştur.
50 milyon yıllık balık fosili
50 milyon yıllık tatlı su levreği fosilinin bir kısmı çok iyi bir şekilde korunmuştur. Bu türün günümüzde Kuzey yarım küredeki tatlı sularda ve Asya, Avrupa ve Yeni Zelanda'da yaşayan benzer türleri bulunmaktadır. Ve bu türler, 50 milyon yıl önceki türdeşlerinden farksızdırlar.

Phareodus encaustus uzun ve göğsü üzerinde bulunan kanadı ve büyük dişleriyle diğer balıklardan ayrılır. Bu büyük dişler balığın etobur özelliğine bir kanıttır. Bu fosil, büyüklüğü, korunma şekli ve boyutları itibarıyla özel bir yaşayan fosil örneğidir. 50 milyon yıllık bu fosil, günümüzdeki örneklerinden farksızdır.



300 Bin İla 100 Bin Yıllık Ayı Fosili
Günümüzde de yaşayan bu ayı, Rusya'da Ural Dağları'nda bulunmuştur.
Ayının dişi


146 Milyon - 65 Milyon Yıllık Zar Kanatlı Fosilleri
İlk Neuropteranlar (zar kanatlılar) bundan 300 milyon yıl kadar önce ortaya çıkmıştır. Günümüzde bu cins, sinekleri ve böcekleri de içine alan bir aile olarak oldukça bol miktarda bulunmaktadır. Günümüzde yaşayan 4700 çeşit Neuropteran bulunmaktadır. Ve bu fosil örnekleri, günümüzdeki canlıları ile aynıdır.
Amber içinde korunmuş Ascalaphidae cinsi yusufçuk larvası. (146 milyon- 65 milyon yıllık)
Çok iyi korunmuş 28 mm boyutunda zar kanatlı, Liaoning, Çin. (146 milyon- 65 milyon yıllık)
Çok iyi korunmuş bir tür zar kanatlı, Liaoning, Çin
146 milyon- 65 milyon yıllık
Çin'in Hebei bölgesinden, 100 aileye ait, 500 farklı cinste, yaklaşık 125 milyon yıllık böcek fosilleri çıkarılmıştır. Bu muhteşem çeşitlilik ve ince detayların örneğine, dünyanın başka hiç bir yerinde rastlanmamıştır. Bu resimde görüldüğü gibi kanatlarda çok ince detaylar mevcuttur. Ve burada elde edilen fosiller, böceklerin günümüze kadar hiçbir değişim geçirmediklerini açıkça sergilemektedir.
İtalya'nın Rimimini bölgesinde bulunan bu denizatı fosili, 5-1.8 milyon yıllıktır. Bu türün günümüzde yaşayan örneklerine dünyanın çeşitli yerlerinde sub-tropikal ve tropik sularda rastlanmaktadır.


125 Milyon Yıllık Akrep Sineği
Paleontoloji, Yaşayan Fosiller İle, Yaratılış Gerçeğini İlan Etmiştir.
Çin'in Hebei bölgesinden çıkarılan bu fosil, iğnesi olmadığı için dişi olduğu anlaşılan bir böceğe ait. Bu fosilde, kanatların renk şeritleri de dahil olmak üzere çok ince detaylar, korunmuş olarak günümüze kadar gelmiştir. Ve bu canlının günümüzde oldukça fazla sayıda örneği bulunmaktadır.


Çin'in Hebei bölgesinden toplanan yaklaşık 125 milyon yıllık, 500 farklı cinse ait 10,000 böcek fosilinin tümü, günümüzde varlığını sürdüren örneklerdir. Aşağıda bu böceklerin bazıları görülmektedir.
Kanat açıklığı 5 cm'den fazla olan güve fosili (yaklaşık 125 milyon yıllık)
18 mm. boyunda bir bitki böceği (yaklaşık 125 milyon yıllık)
16 mm'lik taş sineği (yaklaşık 125 milyon yıllık)


125 Milyon Yıllık Çekirge
Çin'in Hebei bölgesinde bulunan fosiller arasında, çekirgelere bol miktarda rastlanmaktadır. Detayları çok iyi korunmuş olan bu fosilde, 125 milyon yıl öncesinden kalma bir renk skalası mevcuttur. Detaylarda görülen ve canlının yumurtaları toprağa koymak için kullandığı 27 mm'lik yumurtlama borusundan anlaşıldığı gibi bu bir dişidir ve günümüz çekirgeleriyle tam anlamıyla aynı anatomik yapıyı paylaşmaktadır.
Yakın plan görünüşü


155 Milyon Yıllık Yusufçuk Fosili
155 milyon yıllık yusufçuk fosilinin günümüzdeki örneklerinden hiçbir farkı yoktur.


Darwin'in Ölümüne Sebep Olan Suikastçi Böcek
Fosiller evrimi reddetmiştir. 150 yıl önce Darwin'in "teorinin zorluklarından biri" olarak sunduğu gerçek, bugün tüm açıklığıyla gözler önündedir.
Dünyanın her yerinde yaygın olarak yaşayan, hızları ve avlarını zehirlemeleri nedeniyle suikastçi böcek olarak anılan, Hemiptera. 120 milyon yıl önceki fosil örnekleri, günümüz suikastçi böcekleri ile aynıdır.


50 Milyon Yıllık Vatoz Balığı
50 milyon yıllık vatoz balığı fosili, Wyoming'de Green River'da bulunmuştur. Mükemmel şekilde korunmuş olan bu fosilde, kuyruk uçlarındaki detaylar dikkat çekicidir. Tüm yapısal özellikleri ile 50 milyon yıllık vatoz fosili, günümüz vatozlarının aynısıdır.


50 Milyon Yıllık Ringa Balığı
Wyoming'deki Green River'da bulunan Eosen devrine ait (50 milyon yıl önce) ringa balığı fosili, yüzeyde beslenen balıklara özgü bir ağız yapısına sahiptir. Bu cins ringa balıkları, ayrıca Güney Amerika'daki Cretaceous tabakasında da bulunmuştur. Bu canlılar, 50 milyon yıldır hiçbir değişime uğramamışlardır.




Kanada, British Colombia'da bulunan bu 50 milyon yıllık Şafak Kızıl ağacı fosilinin ilk yaşayan türleri, 1944 yılında Çin'de bulunmuştur.
Karbonifer döneminden, yani 330 milyon yıl öncesinden kalma Annularia stellata, Fransa'dan çıkarılmıştır. Bu türün yaşayan türleri at kuyruğu şeklindeki eğrelti otlarıdır.
Eosen devrinden, yani 50 milyon yıl öncesinden kalan bu kavak yaprağı, Utah'taki Green River'da bulunmuştur.


Allah... O'ndan başka İlah yoktur. Diridir, kaimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez.
O, pek yücedir, pek büyüktür.
(Bakara Suresi, 255)


Kanada British Colombia'da bulunan bu akçaağaç yaprağına ait fosil, Eosen devrinden (50 milyon yıl önce) kalmıştır.
Colorado Green River'da bulunmuş 50 milyon yıllık sumak bitkisi yaprağı.
Çınar (Macginitea) yaprağı fosili. 55 milyon yıllık.
125 milyon yıl öncesine ait, içinde 3 farklı böcek olan fosil. Fosilin içinde çeşitli kanatlı böcekler ve bir tatarcık yer almaktadır. Son derece iyi ve detaylı olarak korunmuş bir fosildir.
Jurasik deniz katmanlarında sıkça görülen bir karides fosili. Fosil, 200 ila 140 milyon yıl öncesi döneme aittir ve günümüz karideslerinden hiçbir farkı yoktur.
250-70 milyon yıl öncesine ait karides fosili. Dış iskeleti vücudun ön kısmını kaplayan, sert tek parçadan meydana gelen, uzun bir kabuktan oluşmaktadır. 5 cm uzunluğunda olan canlı, günümüz denizlerinde çok yaygındır.
Ankara Beşkonak yakınlarında bulunmuş olan bu balık fosili, yaklaşık 14 milyon yıl öncesine ait.
Bir tür yengeç olan Harpactocarcinus, 55-35 milyon yıl öncesinde yaşamıştır. Türün bu örneği yaklaşık 8 cm dir.
Montana'da bulunan ve Paleosen devrinden (65-55 milyon yıl önce) kalma bu huş ağacı fosili üç boyutludur.
Şeklinden dolayı iğne balığı olarak anılan bu balığın fosili, Fas'ın Ramlia Taouz bölgesinde bulunmuştur. Kretase devrinden kalan bu fosil yaklaşık 127 milyon yıllıktır. Günümüz iğne balıklarından hiçbir farkı yoktur.


1.8 milyon-11 bin yıllık Yeni Zelanda'da bulunan örümcek fosili
Pliosen dönemine ait (5-1.8 milyon yıl önce) kaplumbağa fosili
200 milyon yıllık kaplumbağa fosili
161 milyon yıllık semender fosili


Mayısböceği Jurasik döneminden (208-146 milyon yıl önce)
64 milyon yıllık, geç Kretase Dönemi'ne ait karides fosili
82-68 milyon yıllık deniz kestanesi fosili
50 milyon yıllık balıklar
50 milyon yıllık arı fosili
25 milyon yıl öncesine ait yengeç fosili


Evrim, yaşayan fosiller karşısında yenilgiye uğramıştır.
195 milyon yıllık karides fosili ile günümüz karidesleri arasında hiçbir farklılık bulunmamaktadır.
50 milyon yıllık bir kaplumbağa fosili ve milyonlarca yıldır hiçbir değişikliğe uğramamış bir kaplumbağa görülmektedir.
50 milyon yıllık böcek fosili
150 milyon yıllık yusufçuk fosili, günümüz yusufçukları ile aynıdır.
208-146 milyon yıllık balık fosili
Jurasik dönemine (208-146 milyon yıl öncesine) ait bir karides. Günümüz denizlerinde yaşayan fosillerden hiçbir farkı yoktur.
9 cm uzunluğunda köpek balığı dişi. Orta Florida fosfat yataklarında bulunmuş. Fosil, Eosen dönemi (54 milyon yıl önce) ile Erken Pliosen Dönemi (5 milyon yıl önce) arası döneme aittir.
Denizlalesi. Siluryen (440-410 milyon yıl önce) ve Mississipi Dönemi (360-325 milyon yıl önce) kayalarında çok bulunur. Günümüz denizlalelerinden hiçbir farkı yoktur.
Oligosen dönemine (38-23 milyon yıl öncesine) ait yengeç fosili


Bir şeyi dilediği zaman, O'nun emri yalnızca; "Ol" demesidir; O da hemen oluverir. Herşeyin melekutu (hükümdarlık ve mülkü) elinde bulunan (Allah) ne yücedir. Siz O'na döndürüleceksiniz. (Yasin Suresi, 82-83)


Bitki Fosilleri
Tüm canlılar Allah'ın "Ol" emri ile yoktan var edilmişlerdir. Kuşkusuz Allah, onları tarihin herhangi bir döneminde, günümüzdeki halleriyle yaratıp var etmeye kadirdir. Evrimcilerin kavrayamadıkları, görmezden gelmeye çalıştıkları gerçek budur. Ama fosil kayıtları, görmezden gelinmeyecek kadar açık bir şekilde 'Yaratılış Gerçeği'ni ilan etmektedir.
35 milyon yıllık Söğüt ağacı dalı
Yaklaşık 20 milyon yaşında bir tür çam kozalağı fosili.
49 milyon yıllık Florissantio
Çiçekli bir bitkiye ait bir fosil (Archaefructus liaoningensis). Bu fosilin, şimdiye kadar bulunan bitki fosillerinin, en eskilerinden olduğu kabul edilmektedir. Geçmişi 130 milyon yıl öncesine dayanan çökellerin içinde bulunan ve tüm çiçekli bitkilerin ayırt edici özelliğine sahip olan bu fosilde, meyveye dönüşecek olan tohumları barındıran dişi organlar mevcuttur. Günümüz çiçekli bitkilerinden hiçbir farkı yoktur.
Ankara, Kızılcahamam yakınlarında bulunan bir tür çınar yaprağına ait bu fosil, 18 milyon yıl öncesine aittir. Günümüz çınar yapraklarıyla tam olarak aynı özellikleri taşımaktadır.
Mikroskopta yüksek ölçekte büyütülmüş polen fosili 146-65 milyon yıllık bu polen tanesi, bilinen en eski kapalıtohumlu polen türlerinden biridir. Bu polen, çeşitli bitkiler tarafından günümüzde de aynı şekliyle üretilmektedir.



Yaklaşık 350 milyon yıllık bir bitki fosili olan Alepthopteris ve günümüzdeki benzeri






345-270 Milyon Yillik Pullu Ağaç Fosili
Lepidodendron (pullu ağaç)günümüzden 345-270 milyon yl önce yaşamş bir bitkidir. Fosilin büyütülmüş resminde de görüldüğü gibi Lepidodendron ağacnn fosilleşmiş olan gövdesinin yüzeyinde, yapraklarnn başlamş olduğu yerlerin izleri çok belirgindir. Hatta damarl demetin gövdeden, yaprağn sapna geçmiş olduğu yerlerde elmas şeklindeki yaprak izlerinin merkezleri de rahatlkla görülmektedir. Bu canlı, günümüzde de aynı şekli ile varlığını sürdürmektedir.


Quercus hispanica, Günümüzde meşe ağacının, yaklaşık 145 milyon yıl önce yaşamış olan bir cinsinin fosilidir. Günümüz meşe ağaçlarından farksızdır.
Eğrelti otu benzeri yaprakları olan Sphenopterid bitkisi kompleks yapılı bir bitkidir. Dış görünüş olarak günümüz bitkilerinden hiçbir farkı olmayan bu bitkinin fosilinde, yaprakları çok net görülmektedir. Resimdeki S. elegans türü, Karbonifer Dönemi'ndendir. (325-290 milyon yıl önce)
Tekrar tekrar bölünen bileşik yapraklardan oluşan bu bitki, Senftenbergia plumosa türüdür. Karbonifer Dönemi'ne (300 milyon yıl öncesine) ait bir bitkidir.
Eğrelti otu ağacının, 300 milyon yıl öncesinden bir limes kayasının içinde fosilleşmiş örneği, olduğu gibi durmaktadır.
Eğrelti otu ağacı, uzunluğu 6 m'ye kadar uzanan günümüze ait bir türdür.
Pecopteris miltani, 365-290 milyon yıl önce yaşamış olan bir bitkidir. Günümüzdeki örnekleriyle hiçbir farkı yoktur.


Yedi gök, yer ve bunların içindekiler O'nu tesbih eder; O'nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur, ancak siz onların tesbihlerini kavramıyorsunuz. Şüphesiz O, halim olandır, bağışlayandır. (İsra Suresi, 44)


Günümüzde yaşayan Cryptomeniajaponica adlı ağaç, 300 milyon yıllık fosili ile tamamen benzerdir. (Solda başta)
Asterophyllites grandis 350 milyon yıllık bir bataklık bitkisi fosili ve günümüzdeki benzeri.
Yüz milyonlarca yıldır hiçbir değişime uğramadan günümüze kadar gelen bu bitkiler, evrim teorisini yalanlayan en önemli delillerdendir.

Baragwanathia, en eski damarlı kara bitkisidir. Yaprakları olan dallar, 28 cm uzunluğundadır. Bu dalların genişliği 1-2 cm dir. B.Longifolia türü (resimde görülen) bitki, Avustralya, Victoria'da bulunmuştur. 400 milyon yıllık bir bitkidir. Üst Siluryen Dönemi'ne aittir. Bu bitkinin yaşayan örnekleri günümüzde mevcuttur. 65-54 milyon yıllık Sığla ağacı fosili. Bu ağaçlar genellikle 25 metreye kadar uzarlar. Günümüzde mobilya ve kağıt yapımında kullanıldıkları için ekonomik açıdan oldukça önemli kabul edilirler.
 



Yedi gök, yer ve bunların içindekiler O'nu tesbih eder; O'nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur, ancak siz onların tesbihlerini kavramıyorsunuz. Şüphesiz O, halim olandır, bağışlayandır. (İsra Suresi,